Soter & Partners


Nomazii digitali, o posibilă soluție pentru criza forței de muncă

Conceptul de nomad digital nu este nou, însă pandemia a favorizat această plasare a muncii de la distanță drept o alternativă ușor de practicat, iar Banca Interamericană de Dezvoltare (IDB) estimează că până în 2050 vor exista 1 miliard de astfel de lucrători.

Mai mult... →
...

Cum pot companiile să lupte cu „Marea Demisioneală”: formarea profesională continuă, apreciată de peste 40% dintre angajați

Flexibilizarea programului de lucru și posibilitatea muncii de la distanță generate de contextul pandemic au remodelat perspectiva salariaților asupra propriului loc de muncă, determinându-i să-și reconsidere prioritățile.
Specialiștii în domeniu anticipează că trendul global pe piața muncii marcat de numărul foarte mare de demisii, fenomen cunoscut și în România sub numele de „Marea Demisioneală”, va continua, iar angajatorii trebuie să aibă în vedere noi stimulente pe care să le ofere angajaților pentru a-i fideliza, precum adaptarea pachetelor de beneficii extrasalariale, posibilitatea de dezvoltare personală, dar și de formare profesională continuă.

Mai mult... →
...

Tendință: munca remote din străinătate. Cum pot implementa angajatorii politici eficiente privind telemunca

Pentru majoritatea salariaților, munca de la distanță s-a transformat într-un stil de viață datorită beneficiilor cu care vine la pachet, iar flexibilitatea pe care o presupune a făcut posibilă inclusiv desfășurarea activității profesionale din străinătate.
În afara românilor care au ales destinații exotice pentru a-și stabili noul birou, sunt și angajați străini care au ales să revină în țările de origine pe durata pandemiei, continuând însă munca pentru companiile la care sunt salariați.

Mai mult... →
...

Retrospectiva anului fiscal 2021: aproape un sfert dintre companii spun că vor avea un profit mai mare cu 20%, deși ANAF constată numeroase deficiențe fiscale

Pentru majoritatea companiilor anul contabil și fiscal se apropie de sfârșit, iar luna decembrie este un moment oportun de reflecție asupra tuturor activităților întreprinse în ultimele 12 luni din punct de vedere financiar, dar și asupra oportunităților viitoare de investiții și de optimizare a acțiunilor derulate pentru o mai bună performanță.
O evaluare riguroasă a rezultatelor financiare și a realității contabile este cu atât mai importantă cu cât, potrivit unui studiu recent privind evoluția afacerilor din România în anul 2021 realizat de Valoria, 21% dintre companiile participante la studiu spun că profitul lor va fi mai mare cu peste 20% în acest an.

Mai mult... →
...

Programul de lucru inegal, tot mai frecvent întâlnit în pandemie – care sunt soluțiile specialiștilor pentru calculul drepturilor salariale

Pandemia de COVID-19 a făcut ca munca la distanță să devină o opțiune din ce în ce mai frecventă pentru angajați, iar programul clasic de opt ore să nu mai fie o constantă.
Lucrul în regim de telemuncă a oferit flexibilitate și posibilitatea gestionării individuale a programului de lucru, 35% dintre angajați fiind de părere că posibilitatea de a lucra de acasă le oferă mai multă liberate în utilizarea orelor de muncă. Cu toate acestea, lucrul de la distanță a favorizat creșterea cu 14% a numărului de ore suplimentare în ultimul an, potrivit unui studiu global realizat de Adecco, aspect ce încurajează angajații să își distribuie orele de lucru/săptămână pentru o cât mai bună organizare a timpului.

Mai mult... →
...

Implementarea SAF-T în România: raportare digitală în țara în care doar 17 % dintre companii emit facturi electronice

Fișierul Standard de Control Fiscal (SAF-T) devine obligatoriu începând cu anul 2022. În timp ce marii contribuabili vor avea obligația să depună fișierul începând cu luna ianuarie 2022, cei mijlocii vor face acest lucru abia din ianuarie 2023, iar companiile mici, din 2025.
Acest model de raportare va fi implementat în condițiile în care conform raportului DESI 2021, ce analizează gradul de digitalizare a societății, România se află pe locul 27 din cele 27 de state membre UE și pe locul 25 la capitolul integrarea tehnologiilor digitale în activitățile întreprinderilor.

Mai mult... →
...

Integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața forței de muncă din România. Ce trebuie să știe companiile.

Integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii reprezintă un proces esențial pentru dezvoltarea profesională și perfecționarea abilităților și calificărilor acestei categorii sociale, dar și pentru garantarea egalității de șanse, sporirea incluziunii sociale și asigurarea unui trai decent pe termen lung.
La nivel european, doar în 2019, persoanele cu dizabilități aveau cu 24,4% mai puține șanse de a fi angajate decât cele fără dizabilități și doar 50,8% dintre acestea aveau un loc de muncă.
În România, potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), la 30 iunie 2021, număr total de persoane cu dizabilități era de 861, 016, numărul fiind în creștere de la an la an. Dintre acestea, 52,87% sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18-64 ani.

Mai mult... →
...

Peste 400 de kilometri noi de autostrada finanțați prin PNRR.

Cum poate acoperi România deficitul de muncitori din infrastructură pentru a atinge ținta PNRR-ul României a primit săptămâna trecută avizul Consiliului UE, iar prima tranșă din totalul de 29,2 milioane de euro ar putea ajunge în țara noastră în decembrie.
Printre investițiile strategice asumate de România, se numără peste 400 de kilometri noi de autostradă, iar unul dintre obstacolele pentru atingerea acestui obiectiv îl constituie deficitul de forță de muncă din domeniu.
Conform INS, volumul lucrărilor de construcții a crescut în aprilie 2021 cu 14,5%, în timp ce patronatele din sector susțin că sunt necesari peste 100.000 de muncitori pentru a acoperi această creștere.
Iar odată cu finanțările aprobate în cadrul PNRR, se creează premisele pentru o nevoie tot mai mare de forță de muncă în infrastructură.

Mai mult... →