Echipa de conducere

Cristian Scafa

Founder & Senior Partner

A înfiinţat Soter & Partners în 1993, şi din acel moment a fost nelipsit din firmă. La temelia afacerii au stat cunoştinţele şi experiența acumulate în domeniul contabilității, cunoaşterea profundă a mediului financiar şi de afaceri din România, precum şi talentul pe care îl are în a aprecia şi a încheia relaţii de parteneriat cu profesionişti excepţionali.
Cristian Scafa a absolvit Academia de Studii Economice în 1985. A fost recunoscut auditor financiar în 2001 de către Camera Auditorilor din România. Cristian Scafa şi-a câştigat reputaţia de "cel mai bun călăreţ dintre contabili".
Pasiunea sa pentru cai a stat la baza conceptului logoului Soter. Hobby-urile sale includ yachtingul și vânătoarea.


Dan Manolescu

Tax Partner

S-a alăturat grupului Soter & Partners în anul 2001, ca Tax Partner, cu o vastă experienţă în domeniul consultanţei fiscale acumulată în KPMG în perioada 1997 - 2000. Dan Manolescu este Doctor în Economie (titlu acordat de A.S.E. București) și absolvent al Facultății de Drept a Universității din Craiova. Din 2007 este Consultant Fiscal, membru al Camerei Consultanților Fiscali din România, unde în prezent deține funcția de Președinte. Din 2008 este și Auditor Financiar. În ianuarie 2013 a fost numit Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice unde a coordonat procesul de rescriere a Codului Fiscal și a Codului de Procedura Fiscală care au intrat în vigoare începând cu anul 2016. Dan Manolescu a ocupat diverse poziții în structurile de conducere a unor insitituții financiare cum ar fi: membru al CA al CEC Bank SA în 2015-2016, membru al CA al FNGCIMM SA în 2013-2015, iar în aprilie 2016 a fost ales membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA. În 2016 a primit titlul de Eisenhower Fellow. A revenit în echipa Soter în octombrie 2015 în calitate de Tax Partner.


Luminița Obaciu

Payroll Partner

Face parte din echipa Soter încă din 1996. Este expert contabil - membru al C.E.C.C.AR., consultant fiscal - membru al C.C.F.R., inspector de resurse umane, cât și formator recunoscut de Autoritatea Naţională Pentru Calificări. Din 2010 este lector la Conferințele Naționale de Salarizare și Contribuții Sociale organizate de Rentrop și Straton. În 2013 a fost selectată să ofere consultanță în procesul de rescriere a legislației fiscale (membră a grupului responsabil cu revizuirea legislației de impozit pe venit si contribuţii sociale). În cadrul Soter, a contribuit cu cunoştinţele sale practice şi teoretice de contabilitate şi cu dăruirea sa, punând bazele Departamentului de Salarizare de la zero. Este acum Partener cu drepturi depline la Soter & Partners.


Romulus Badea

Tax Partner

S-a alaturat Departamentului de Consultanţă Fiscală de la Soter & Partners în 2005, ca specialist în probleme de fiscalitate a expatriaţilor. A adus în Soter peste 8 ani de experienţă în acest domeniu, colaborând anterior cu multinaţionale ca Arthur Anderson, KPMG şi PwC. Acolo a colaborat cu expatriaţi din întreaga lume, abordând şi analizând aspecte fiscale internaţionale complexe. Experienţa sa este o certificare suficientă pentru companiile care aleg Soter & Partners pentru a le rezolva problemele legate de expatriaţi.


Mihaela Rișco - Martin

Accounting Partner

S-a alăturat grupului Soter & Partners pe când era încă studentă în anul 3 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE. În cadrul echipei Soter a activat ca Junior Accountant, Senior Accountant, Accounting Manager. Dedicaţia şi capacităţile sale profesionale au fost apreciate şi au impus-o în rândul profesioniştilor contabili şi al clienților, astăzi activând în cadrul echipei ca şi Partener de mai bine de 10 ani. Este expert contabil, membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabili Autorizaţi din România, este expert evaluator, consultant fiscal, membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România. În anul 2004 a absolvit Masterul în Standarde Internaţionale de Contabilitate, specializarea Contabilitate Internaţională şi ulterior a absolvit programul de EMBA pentru oamenii de afaceri (Executive MBA), în cadrul Institutului de Administraţie Publică şi a Afacerilor din Bucureşti în colaborare cu prestigioasa universitate americană Kennesaw State University, Atlanta.


Monica Ștefan

Audit Partner

S-a alăturat grupului Soter & Partners ca Partener de Audit în septembrie 2001, după o experiență de aproape patru ani în KPMG România și aproape un an ca manager de risc în HVB Bank. Monica este membru ACCA – Association of Chartered Certified Accoutants începând cu aprilie 2004, iar din septembrie 2009 și membru activ al Camerei Auditorilor Financiari din România. De asemenea, face parte din comisiile profesionale de lucru ale Camerei Auditorilor Financiari din România, având și participări în consiliul consultativ al revistei „Practici de audit”. Departamentul de audit este compus dintr-o echipă de profesioniști dinamici, vorbitori fluenți de limba engleză, membri sau în curs de acreditare ACCA, dintre care trei fiind și membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România. Obiectivul nostru principal este acela de asigurare a transparenței situațiilor financiare și informației economice oferite în piață de clienții noștri. Raportul nostru de audit este mai mult decât o opinie profesională; este garanția implicării în analiza sistemelor de control intern și a substanței tranzacțiilor ce formează obiectul misiunii de audit. Domeniile noastre de expertiză acoperă o gamă variată de servicii, de la auditul situațiilor financiare statutare și până la diferite tipuri de servicii conexe.


Leonard Scafa

Administrative Partner

Este mândru de statutul său de cel mai vechi dintre Partenerii Soter, fiind în grup încă de la începuturile sale, în 1994. Pe atunci era managerul Departamentului IT şi era însărcinat cu distribuţia programului CONTAS, software-ul de contabilitate dezvoltat intern de Soter. În 1996 prelua conducerea Departamentului Administrativ şi de Trezorerie, iar în 1997 era promovat Director Tehnic. Experienţa sa practică alături de Soter a fost precedată de o pregătire academică intensă. În 1992 a absolvit ca Şef de Promoţie Facultatea de Maşini şi Echipamente de Construcţii, iar în 1994 a promovat examenul de cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetări în Transporturi INCERTRANS.